Сорт троянди Аскот

Троянди — квіти чи не з найбільшим асортименом видів. Їх класифікують у різні групи: плетисті, флорібунда, паркові тощо. Найбільш поширені — чайно-гібридна група.

До таких належить „Аскот” (Ascot). Цей сорт відносять також до класичних паркових троянд (за невибагливість).

Сорт виведено в Німеччині, належить компанії „Тантау”.

Новинка за кілька років встигла захопити любителів троянд своєю стійкістю і водночас неймовірною красою цвіту. Малинові чи лілово-червоні квітки чашоподібної кулястої форми (10-12 см в діаметрі) дещо нагадують півонію. Мають виразний, але водночас легкий трояндовий аромат. Пелюстки з атласною структурою.

Кущі троянди компактні, 90-185 см (залежно від регіону) у висоту, 45 см у ширину. Квітки ростуть одиничні або по три на гілці, буває й по більше. Цвісти починають у червні, рясно цвітуть із перервами до жовтня, до перших заморозків. Садоводи відзначають щедрість сорту.

Бутон розкривається поступово. Не відцвітає до двох тижнів, іноді й довше. В букеті у вазі стоїть до десяти днів.

Вирощують на клумбах або в контейнерах. „Аскот” любить багато сонця і родючий, удобрений ґрунт. Тому садять його у відповідних місцях: на сонці або в півтіні. Але при цьому треба врахувати, що прямих палючих променів сонця пелюстки бояться. Тому в помірному кліматі краще садити на сонці, на півдні — в напівтіні. Троянді не подобається надмірно волога земля, тому слід уникати місць із високим рівнем ґрунтових вод.

Якщо садитимете рослину навесні, ямки для кущів підготуйте восени, для осінньої ж посадки — весною. Весняні саджанці вже до осені починають цвісти. Але досвідчені садоводи радять обрізати бутони, щоб дати можливість рослині добре вкоренитися, адаптуватися.

Троянди треба садити на відстані 30 см одна від одної, ряди — 90 см.

У ямки 40х40х40 см наливають воду. Коли вона ввійде в землю, на дно насипають суміш перегною й ґрунту. Ставлять саджанець, присипають землею, поливають, а лунки мульчують торфом або перегноєм.

Троянду треба підживлювати й регулярно поливати (але не перестаратись). Слабкі пагони і дику поросль прищеп видаляють.

До шкідників і захворювань „Аскот” стійкий. Але в несприятливі роки варто проводити профілактику проти борошнистої роси і чорної плямистості.

Щоб кущ був гарний і рясно цвів, слід вчасно обрізати зів’ялі бутони.

Взимку кущі вкривають (витримує до 20-23 градусів морозу без укриття). Перед тим видаляють усі листки і квіти, підгортають землею, а зверху вкривають листям чи ялиновими гілками.

. . . . . .

Також читайте інші статті:

ЧОМУ НЕ ЦВІТУТЬ ТРОЯНДИ

ЯК РОЗМНОЖУВАТИ ТРОЯНДИ ЖИВЦЯМИ

ТРОЯНДА: ВИДИ ТРОЯНД

ДОГЛЯД ТРОЯНД ВІДКРИТОГО ГРУНТУ

МІНІАТЮРНА ТРОЯНДА (КІМНАТНА) – ДОГЛЯД

ЧИМ ТА ЯК ПІДЖИВЛЯТИ ТРОЯНДИ ВОСЕНИ

Схожі записи