Помідор сорту «Амурський тигр»

Що спільного може бути у помідора і в тигра? Відповідь не очевидна, але якщо ви побачите сорт „Амурський тигр”, одразу здогадаєтеся: він такий же смугастий, як хижа тварина з котячих — жовті смуги на червоному тлі.

„Амурський тигр” не тільки має гарний оригінальний вигляд, багато овочеводів вважають його найсмачнішим смугастим помідором. Це середньоранній сорт, виведений 2014 року. Вегетаційний період триває 110–115 днів. Помідор важить 60–100 грамів, виростають і гіганти до 300 грамів. Не схильний до розстріскування. Його використовують як для споживання у свіжому вигляді, так і для консервування.

В кінці зими сіють насіння на розсаду рядочками. Якщо замочити його попередньо на 12 годин, проросте швидше. Помідор сходить при температурі 18–22 градуси. У травні, після встановлення стійкого тепла, розсаду переносять у ґрунт. Парникова розсада дуже чутлива до низьких температур, тому спочатку її потрібно загартувати: при потеплінні на день виносити ящики надвір або (якщо це парник) відкривати плівку. Загартована розсада має грубе стебло й темно-зелений колір. Якщо стебло тонке й довге, колір світлий — це ознака недостатнього освітлення, зависокої вологості, надмірного тепла або загустого посіву.

Земля на грядці має бути родюча, пухка, водопроникна. Помідор потрібно поливати, підживлювати (особливо в період плодоношення), розпушувати землю, прополювати.

Стебло виростає на півтора — два метри у висоту. Обов’язково треба підв’язати до опори. „Амурський тигр” цвіте і плодоносить гронами. В кожному суцвітті утворюється 8–12 зав’язей. Одночасно на стеблі може формуватися 20–25 помідорів. Плоди круглі, з незначною ребристістю. Складаються з шести насіннєвих камер. Недостиглий „Амурський тигр” виглядає дуже цікаво: світло-зелений із темно-зеленими смугами. Пізніше тло червоніє, може набувати шоколадного відтінку. Не втрачає оригінального забарвлення навіть консервований „Амурський тигр”

Врожай починають збирати в середині літа. Один кущ дає до 3 кілограмів помідорів.

„Амурський тигр” доволі стійкий до похолодання. А от надмірна спека може спровокувати осипання цвіту. Якщо в кінці сезону на кущах ще є недозрілі томати — не проблема: зривайте і кладіть, наприклад, на вікно, за кілька днів плоди почервоніють.

Схожі записи