Сорт троянди Гербрюдер Грімм

Як неважко здогадатися, сорт троянд Gebruder Grimm (Гербрюдер Грімм; з нім.: Брати Грімм) вивели німецькі селекціонери (розплідник Кордес). Від року народження (2002) троянда завоювала в різноманітних європейських квіткових конкурсах. Різновид флорібунда (схрещені чайно-гібридні троянди з поліантовими) характеризує рясне цвітіння.

Квітка Gebruder Grimm виглядає ностальгійно — махрові, приплюснуті оранжеві або жовті бутони різних відтінків (насиченість змінюється упродовж сезону), повністю розкриваються (8–11 см в діаметрі). Зазвичай розпускається суцвіттями по 3–5 штук. Кущ міцний, заввишки 60–70 см, 50 см у ширину. Троянда цвіте від червня до пізньої осені. Найщедріша — перша хвиля, та й упродовж усього сезону таке відчуття, що кущ просто всипаний цвітом. Має досить відчутний, але ненав’язливий аромат.

Gebruder Grimm стійка до хвороб (зокрема, до чорної плямистості й борошнистої роси), комах-шкідників, дощів і морозів (витримує до -23 градусів, за деякими джерелами — до -37). Добре почувається в тіні.

Садити троянду треба навесні або осінню. Виберіть світле місце з родючим ґрунтом. Слід уникати близьких ґрунтових вод. Підготуйте ямки 40х40х40 см. За півроку можна садити кущі. У кожну ямку наливаєте воду, коли вона ввійде, насипаєте суміш перегною і землі, коріння саджанця присипаєте ґрунтом, поливаєте, лунки мульчуєте перегноєм або торфом. Місце щеплення має бути на висоті 1–2 см від землі. Відстань між кущами — 30 см.

«Гербрюдер Грімм» треба постійно підживлювати і вчасно обрізати (відцвілі бутони, дику поросль підщеп, поламані пагони). В період активного цвітіння радять підв’язувати.

Перед укриттям на зиму видаляють усі квіти й листя, кущ підгортають землею, вкривають хвойним гіллям, утеплюючими матеріалами (толлю, руберойдом).

Завдяки поєднанню невибагливості і стійкості з казковою красою троянди Gebruder Grimm називають мрією кожного садівника.

. . . . . .

Також читайте інші статті:

ЧОМУ НЕ ЦВІТУТЬ ТРОЯНДИ

ЯК РОЗМНОЖУВАТИ ТРОЯНДИ ЖИВЦЯМИ

ТРОЯНДА: ВИДИ ТРОЯНД

ДОГЛЯД ТРОЯНД ВІДКРИТОГО ГРУНТУ

МІНІАТЮРНА ТРОЯНДА (КІМНАТНА) – ДОГЛЯД

ЧИМ ТА ЯК ПІДЖИВЛЯТИ ТРОЯНДИ ВОСЕНИ

Схожі записи