Клематис сорту «Зе Вагабонд» (The Vagabond)

Багато сортів клематиса — фіолетового кольору. Та кожен із них має свої особливості. Скажімо, «Зе Вагабонд» (The Vagabond) — компактний, низькорослий кущ, тому його можна вирощувати не тільки в саду, а й на балконі, в контейнерах. До того ж він невибагливий, стійкий до захворювань (майже не хворіє) і заморозків.

На кущі заввишки півтора — два метри розпускаються поодинокі великі квіти (близько 12 см у діаметрі) фіолетово-синього кольору з червоно-брунатною смугою. Особливого контрасту додають кремово-білі тичинки. 6–8 пелюсток маю бархатисту структуру, загорнуті назовні.

«Зе Вагабонд» садять навесні або восени. Кущ добре чіпляється за опору — чи то стіну або балкон, чи штучно споруджену арку або драбинку. Але впритул до стіни садити клематис не варто, треба відступити щонайменше на 70 см. The Vagabond повинен отримувати багато сонця, але не перебувати на осонні постійно, краще підійде напівтінь. Він не любить протягів і близьких ґрунтових вод. Тому слід подбати про затишне місце і дренаж. Відтак у підготовлену ямку насипають керамзит або дрібні річкові камінці, потім землесуміш (ґрунт із перегноєм, торф, пісок), нагортають невеличкий горбочок, розправляють на ньому коріння саджанця, досипають решту землі, мульчують. Рослину слід заглибити на 7–10 см, це дозволить їй легко перезимувати.

Зацвітає The Vagabond у травні, в липні може робити невелику перерву, в серпні починається друга хвиля цвітіння. Щоб вона була ряснішою, старі квіти видаляють.

Клематис треба щотижня поливати, за посухи тричі на тиждень. Кущ підживлюють, землю прополюють і розпушують.

Восени клематис обрізають. На зиму вкривають, хоч «Зе Вагабонд» витримує до 34 градусів морозу.

Про догляд за клематисом читайте тут:

КЛЕМАТИС : ДОГЛЯД – ОБРІЗКА

КЛЕМАТИС – ВИСАДЖУВАННЯ, ДОГЛЯД

Схожі записи