Клематис сорту «Танго»

Клематисів є безліч сортів. Вони відрізняються силою зростання, довжиною стебла, розміром квіток, розмаїттям кольорів тощо. Наприклад, клематис „Танго” — дрібноквітковий.

Сорт двокольоровий (адже для танго потрібні двоє). 2,5–3-метрове стебло від червня до вересня прикрашають чотирипелюсткові яскраво-червоні квітки з широкою білою смугою (діаметр до 8 см). Зовнішня сторона пелюсток рожева. „Танго” добре чіпляється за опору.

Сорт невибагливий, морозостійкий (витримує -34 градуси і нижче).

Клематис любить сонячні, затишні місця. Ґрунт для саджанця „Танго” потрібно підібрати родючий, пухкий. У заготовлену ямку насипають дренаж, землесуміш (3 частини дернової землі, компосту або гною, по 1 частині піску і торфу), нагортають горбик, ставлять на нього саджанець, засипають ґрунтом. Клематис треба добре полити. Кореневище заглиблюють на 7–10 см, це дозволить рослині добре прижитись і не змерзнути в першу зиму. Землю довкола саджанця бажано мульчувати — так буде легше втримати вологу в землі, а коріння не перегріватиметься на сонці.

. . . . . .

Обов’язково слід подбати про опору. „Танго” добре чіплятиметься і за споруджену арку чи драбинку, і за балкон, і за дерева. Не варто садити рослину біля стіни ближче, ніж 40 см: якщо дощова вода стікатиме на клематис, він захворіє і загине.

Догляд за „Танго” простий. Раз на тиждень його слід щедро поливати теплою водою. В посушливий період полив треба зробити частішим. Землю довкола рослини прополюють і розпушують. Кущ періодично підживлюють.

Сорт стійкий до захворювань, але профілактичні обприскування все-таки треба робити.

На зиму клематис обрізають (у перший рік до 20 см) і вривають.

Про догляд за клематисом читайте тут:

КЛЕМАТИС : ДОГЛЯД – ОБРІЗКА

КЛЕМАТИС – ВИСАДЖУВАННЯ, ДОГЛЯД

Схожі записи