Коли сіяти насіння перцю на розсаду 2023

Перець є улюбленим овочем серед городників.

Насіння перцю довго сходить (до 14 днів), і є досить примхливою культурою, щоб виростити якісну розсаду потрібно трохи попрацювати, але все можливо. У цій статті ви знайдете відповідь на запитання: Коли сіяти насіння перую на розсаду?

Коли сіяти насіння перцю на розсаду – основні правила

  • Терміни посіву насіння перцю на розсаду повинні враховуватися від термінів висаджування у відкритий грунт та дозрівання плодів:
  • Насіння надранніх перців висівають за 60 днів до передбачуваної висадки розсади у відкритий грунт. Перші плоди дозрівають через 90-100 днів від появи перших паростків.
  • Насіння ранніх перців висівають за 65 днів до передбачуваної висадки розсади у відкритий грунт. Перші плоди дозрівають через 100 – 110 днів від появи перших паростків.
  • Середньоранні – 70 днів. Перші плоди дозрівають через 110 – 120 днів від появи перших паростків.
  • Середньостиглі – 70-75 днів. Перші плоди дозрівають через 120 – 130 днів від появи перших паростків.
  • Пізні – 70-80 днів. Перші плоди дозрівають через 130 – 150 днів від появи перших паростків.

Отже, маючи приблизну дату висаджування розсади у відкритий грунт можна визначитися коли і яке насіння перцю сіяти на розсаду. Якщо ви висаджуєте розсаду в теплицю то, сіяти насіння перцю потрібно раніше.

Сприятливі дні для сіяння перцю на розсаду 2023 за посівним календарем

Лютий – 7,8,12,13,21
  • Березень – 5,6,7,15,20,21,24,25
  • Квітень – 3,4,8,9,15,17,18
  • Травень – 1,2,15,27,28
  • Грунт для посіву насіння перцю на розсаду

    Грунт для посіву насіння перцю на розсаду можна купити у магазині або зробити власноруч. До складу грунту повинні входити перегній, садова земля і пісок (3:3:4). Земля для розсади не повинна мати грудочок, вона повинна бути стерильною (прожарити 45 хв. в духовці , або декілька хв. в мікрохвильовці). До грунту можна додати перліт і вермикуліт, що значно покращать якість грунту і зроблять його легшим та водо- і повітропроникним.

    Ємність для розсади заповнюємо підготовленим грунтом так, щоб при ущільнені (щоб не було повітря у грунті) залишився 1 см до краю горщика, поливаємо теплою водою. В підготовлених горщечках робимо заглибину відповідну, кладемо 2 насінини і присипаємо невеликим шаром груту, ущільнюємо. Після появи паростків, виберіть сильніший, а інший зріжте. Запамятайте, перець погано переносить пікіровку, тому його потрібно садити одразу в окремі стаканчики.

    Посівний календар. Таблиця.

    Як сіяти насіння на розсаду.

    Схожі записи