Огірок сорту «Кузнечик» (Коник)

Як можна здогадатися з назви, сорт огірка „Кузнечик” («Коник») — результат роботи російських селекціонерів (митищенська агрофірма „Манул”). Ранньостиглий (від перших сходів дочекаєтеся врожаю вже за 38–45 днів). Партенокарпічний (самозапилюється). Стійкий практично до всіх захворювань. Насіння „Кузнечика” дешеве.

Огірок висівають у добре прогрітий, родючий, пухкий, вологий ґрунт на глибину 3–4 см, на відстані 10 см між рослинами. Можна використовувати також розсадний спосіб розмноження. При висіюванні в одноразовий посуд, а також під плівку чи в парнику (на місяць–півтора раніше) можна досягти ще більш раннього врожаю.

Щоб насіння швидше зійшло, можна замочити його попередньо у воду на 12 годин. Огірок проростає при температурі щонайменше 13–15 градусів. Для доброго росту йому потрібне тепло — 25–27 градусів. Надмірна спека (понад 35 градусів) сповільнює розвиток огірка, як і холод (менше 10 градусів), а наближення до нульових показників загрожує загибеллю рослини. Одночасне похолодання із високою вологістю провокують підгнивання „Кузнечика”.

Від початку періоду вегетації на сильнорослій розгалуженій огудині пучками зав’язуються плоди — по 2–3 або 5–6 зав’язей. Зелені з жовтими розмивами огірки веретеноподібної форми завдовжки 3–5 см ідеально підходять для консервації, 10-сантиметрові овочі використовують для салатів. Вага такого дозрілого огірка 70–100 грамів.

Врожайність „Кузнечика” / „Коника” — 10–14 кілограмів на квадратний метр. Плодоносить практично до перших заморозків.

Схожі записи