Сад здоров’я: вирощуємо цілющі трави власноруч

За травами легко доглядати, і вони дуже корисні протягом усього літа. Вирощування свіжих трав приносить особливе задоволення. Більшість знає, що трав’яні добавки часто мають сильніші аромати, аніж більшість квітів, що може позитивно вплинути на приготування смачних страв або корисних для здоров’я напоїв, наприклад, свіжозавареного чаю з м’яти та меліси.

Ба більше, майже усі трав’яні рослинки є компактні, тому вони ідеально підходять для горщиків на задньому дворику, де їх можна тримати поблизу кухні. Потрібно лише достатньо сонця і регулярний догляд, щоб навіть початківці садівники могли легко вирощувати трави. Пропонуємо вам дізнатися більше у нашій статті, які корисні для здоров’я трави можна і потрібно вирощувати своєму садку.

М’ята

М’ята — це природний енергетик, який чудово бадьорить. Також ця рослина корисна тим, що також може допомогти покращити здоров’я вашої травної системи, а саме: заспокоїти шлунково-кишкові захворювання, такі як синдром подразненого кишківника. Ви можете її додавати до чаю, йогурту, салатів та інших страв. 

Німецька ромашка булавоподібна

Універсальна та відома своїм заспокійливим ефектом ромашка є корисною для нашого здоров’я. Її часто вживають у чаї, а також використовують у милі, мазях та ефірних оліях. У більшості регіонів ромашка росте як однорічна рослина і легко сіється з насіння. Її маленькі білі квіти і папоротеподібне листя роблять її привабливим доповненням до будь-якого саду чи дачі.

Кінза

Кінза на смак нагадує петрушку. Часто ця трав’яна добавка є популярним інгредієнтом мексиканської, індійської та азійських кухонь. Однак вона містить хімічну сполуку, яка може викликати у деяких людей неприємний смак мила. Існують деякі докази того, що кінза допомагає знизити рівень цукру в крові у людей з діабетом.

Чебрець

Чебрець — низькоросла трава, що мати чудовий вигляд, розплітаючись з квіткового ящика, та корисна в зимові місяці для збагачення корисними вітамінами (особливо вітаміном С) ваших страв. Вживання цієї рослини може допомогти зміцнити вашу імунну функцію. Також чебрець добре бореться з деякими шлунково-кишковими дисфункціями та інфекціями кишківника.

Розмарин

Якщо ви любитель посмажити м’ясо на мангалі, то ви точно не зможете обійтися без цієї запашної рослини! Цей ніжний багаторічник вирощують як однорічник в більш холодних зонах. Невеликі рослини можна заносити на зиму в приміщення. Ба більше, розмарин також підтримує імунну функцію нашого організму.

Орегано (материнка звичайна)

Орегано — це найкраща трав’яна добавка протимікробних засобів із потужними антиоксидантними властивостями. Ця рослина має землисто-гіркуватий смак, що ідеально поєднується з м’ясом і смаженими овочами, особливо після висушування.

Фенхель

Фенхель — це пікантно-солодка трава з м’яким смаком солодки особливо універсальна, оскільки всі частини рослини, включаючи насіння, стебла, цибулини та ніжне листя, є їстівними. Фенхель корисний для здоров’я через свої антиоксидантні властивості, які підтримують імунну систему і знижують запалення. Вони краще ростуть на сонячному місці, вирощуються з насіння.

Схожі записи