Помідор сорту «Рожевий Фламінго»

Сливкоподібні помідори з носиком „Рожевий Фламінго” — середньостиглий індетермінантний сорт. Плоди дозрівають на 90–95 день після сходження. Родить до перших заморозків. Помідори великі — 150–120 грамів, перший врожай навіть до 300 грамів.

Салатний сорт, дуже солодкий, майже без кислинки. Соуси й соки з „Рожевого Фламінго” практично не виготовляють через недостатньо насичений колір.

Найкращий спосіб розмноження помідора — розсадний. Насіння сіють у ящички чи в парнику. Щоб швидше зійшло, можна замочити в ледь теплій воді на 12 годин. Земля для „Рожевого Фламінго” має бути родюча, пухка, водопроникна.

Помідори проростають при температурі 18–22 градуси. В перший тиждень треба підтримувати температуру на рівні 20–25 градусів, потім знизити температуру до 10–15 градусів.

При встановленні стійкого тепла „Рожевий Фламінго” переносять у відкритий ґрунт. Найкраще, якщо в перед тим на грядці росли кабачки, кріп, петрушка або цвітна капуста. Розсаду помідора поступово адаптовують до умов зовнішнього середовища: ящички виносять надвір на кілька годин, а в теплиці піднімають плівку. Загартоване стебло міцне, темно-зеленого кольору. При згущенні посівів, недостатньому освітленні, надмірі тепла чи вологості може витягуватись і світлішати. Через два тижні після висадки розсади її варто підживити органічними й універсальними мінеральними добривами.

Стебло „Рожевого Фламінго” заввишки 120–150 см. Краще підв’язати до опори. На ньому дозрівають однорідні, гладенькі плоди — до 5 кистей на стеблі, в кожній 4–5 зав’язей. Помідор соковитий, ароматний, складається з 4 або 5 насіннєвих камер. Насіння можна збирати самостійно.

„Рожевий Фламінго” не схильний до розтріскування (хіба що при надмірній вологості ґрунту, тому треба не перестаратися з підливанням). Помідори дуже добре транспортуються та зберігаються (в комфортних умовах до 2 місяців).

Сорт стійкий до більшості поширених захворювань. Але його може вражати вершинна гниль. Краще подбати про профілактику від хвороб.

Схожі записи